Μπριζολάκια με πατατούλες

Η τέχνη στα παραδοσακό αυτό πιάτο είναι το κρέας να είναι ζουμερό και οι πατάτες τραγανές. Και τα δυο γρανίρονται με μυρωδικά την σωστή στγμή έτσι ώστε το πιάτο να έχει το σωστό άρωμα στο σερβίρισμα.

Θεικός Χαλβάς

O χαλβάς μαγειρεμένος με την πολίτικη συνταγή «ακροβατεί» σε μια ισσοροπία που είναι τέχνη. Το «καβουρδισμένος» αλλά όχι καμμένος, τρυφερός αλλά να «κρατάει», γλυκός αλλά όχι «πετιμέζι, ο χαλβάς στο μεζέ-μεζέ είναι απλά … θεϊκός.

Ντολμαδάκια πολίτικα

Ένα από τα πιάτα «υπογραφές» της αυθεντικής πολίτικης κουζίνας. Τα ντολμαδάκια στο μεζέ-μεζέ μαγειρεύονται σύμφωνα με την μυστική συνταγή της γιαγιάς με τα υπέροχα μυρωδικά και μπαχάρια.

Χοιρινά φιλετάκια με πατατούλες

Τα χοιρινά φιλετάκια είναι ίσως το πιο απολαυστικό χοιρινό πιάτο για μικρά αλλά κα «μεγάλα» παιδιά, κυρίως γιατί είναι ιδιαίτερα ζουμερά. Ένας άλλος λόγος, φυσικά είναι ότι γαρνίρονται με απολαυστικότατες και τραγανλές τηγανητές πατατούλες.

Κεμπάπ μυστήριο

Το μυστήριο σε αυτό το «καθαρόαιμο» πολίτικο πιάτο είναι η συνταγή του. Η γεύση του, από την άλλη μεριά δεν μπορεί να κρατηθεί «μυστικό» καθώς πολύ συχνά οι πελάτες μας φέρνουν γνωστούς και φίλους στο μαγαζί μας μόνο για να δοκιμάσουν το «μυστήριο» κεμπάπ.